فهرست مطالب
مراحل طراحی و ساخت سالن کنفرانس
از گذشته تا به امروز بشریت جهت تبادل نظر در تمامی مشاغل کوچک و بزرگ نیازمند فضایی مخصوص و مجهز بوده است که طراحی و تجهیز آن از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود . همانطور که می دانید روز به روز تکنولوژی در حال پیشرفت می باشد بنابراین سالن های کنفرانس از حالت سنتی خود خارج شده و به سمت طرح های مدرن و پیشرفته حرکت کرده است.
بنابر مطالب گفته شده اهمیت طراحی سالن کنفرانس به قدری ویژه و ضروری می باشد که مجموعه ی ما تصمیم گرفته است مطالبی را حول این محور به صورت فنی و تخصصی اما در عین حال شفاف و واضح در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
مراحل طراحی و ساخت سالن کنفرانس
تمامی شرکت ها و سازمان های موفق الزام است فضایی را به برگزاری جلسات و کنفرانس های خود اختصاص دهند . با توجه به این که این مکان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و کیفیت آن ارتباط مستقیم بر روی جلسات ما و قرار های کاری ما دارد ، باید بر اساس استاندارد ها و توضیحاتی که در ادامه ذکر می شود به صورت اصولی طراحی و ساخته شود :
گام اول : مشاوره و بازدید حضوری
اولین و مهم ترین گام جهت طراحی اتاق کنفرانس مشاوره و بازدید حضوری می باشد . در این مرحله کارشناسان فنی و مجرب مجموعه آواتات گستر به بهترین شکل و به صورت کاملا رایگان برای شما جلسه مشاوره گذاشته و در صورت نیاز بازدید رایگان نیز از سالن تان انجام می گردد.
در این مرحله کارفرما امکانات ، توقعات ، و همچنین میزان بودجه ای که برای طراحی اتاق کنفرانس مجموعه در نظر دارد را بیان نموده و در نهایت یک طرح پیشنهادی که شامل لیست قیمت تجهیزات و اطلاعات فنی می باشد از کارشناسان ما دریافت می نماید.
بررسی ابعاد سالن کنفرانس
یکی از اطلاعات مهمی که ما برای طراحی سالن کنفرانس به آن نیاز داریم ابعاد سالن کنفرانس می باشد .
طول، عرض، ارتفاع، تعداد ستون های موجود در فضای سالن کنفرانس از جمله اطلاعاتی می باشند که نقش مهمی در طراحی سالن کنفرانس ایفا می کنند.
گام دوم : طراحی نقشه سالن با نرم افزار
در این مرحله تیم معماری و طراحی طبق تعاملات انجام شده با کارفرما استارت اولیه ی طراحی و چیدمان را می زنند .
ظرفیت سالن : با دانستن ابعاد سالن کنفرانس می توان تعیین نمود که آن سالن تا حداکثر چه تعداد ظرفیت خواهد داشت . به عنوان مثال یک اتاق با ایعاد حدودا ( CM20 * CM80 ) 12 الی 20 نفر ظرفیت خواهد داشت .
قبل از اینکه وارد جزئیات این مرحله شویم باید بگویم طراحی سالن بسته به کاربری آن به سه صورت مختلف انجام می گردد :
طراحی کلاسیک : این مدل طراحی برای افرادی که می خواهند سالن شان طرحی سنتی داشته باشد انجام می گردد .
طراحی مذهبی : این طراحی مختص به اماکن نظامی ، مساجد و به طور کل اماکن مذهبی می باشد .
طراحی مدرن : در این طراحی نمای سالن به صورت مدرن و بروز انجام می گردد .
طبق مواردی که گفته شد اطلاعات لازم به طراح داده شده و طراح یک طرح شماتیک از سالن ، چیدمان تجهیزات ، صندلی ها ، میز و … به ما تحویل می دهد . پس از تایید نهایی توسط کارفرما فاز اجرایی استارت زده می شود .
گام سوم : زیر ساخت سالن کنفرانس
گام سوم در طراحی سالن کنفرانس بحث ” زیر ساخت سالن ” می باشد . تمامی لوله کشی های برق ، سیستم های صوت و کنفرانس در این مرحله انجام می شود . (ممکن است این لوله کشی داخل دیوار ، سقف و یا کف زمین ) انجام بگیرد .
بعد از این مرحله نوبت به عایق سازی سالن جلسات می رسد ، برای اینکه صدای داخل سالن به بیرون منتقل نشود لازم است استاندارد های آکوستیک رعایت شود . بهترین گزینه جهت آکوستیک سازی سالن تان استفاده از پشم سنگ به ضخامت یک اینچ و چگالی 50 است . پیش از نصب پنل های آکوستیک ابتدا باید با سیمبندی و توری ، سطح زیرین سقف مهار شود . در مرحله ی آخر ، از پارچههای نمگریز و محافظ، جهت جلوگیری از ریزش پشم سنگ استفاده میشود.
پس از انجام اقدامات لازم جهت عایق سازی ، باید نمای دیوار ها ساخته شود . برای دیوار ها به طور معمول از MDF و برای سقف نیز از MDF ، راویز و یا پنل های 60*60 سقف کاذب استفاده می شود. (این مورد نیز بسته به نوع طراحی و سلیقه ی کارفرما نصب خواهد گردید) .
پس از طراحی سقف جهت نصب نورپردازی عمومی اقدام می نماییم .
کفپوش مناسب سالن کنفرانس
سالن های کنفرانس و جلسات از مکان های عمومی و پر تردد می باشند ، به همین خاطر انتخاب کفپوش مناسب برای آن ها بسیار حائز اهمیت خواهد بود . به طور کلی برای دکوراسیون کف سالن از کفپوش های متعددی استفاده می شود که هر یک از مزایا و معایبی برخوردار خواهد بود .
سرامیک ، موکت و پارکت کفپوش های رایجی هستند که امروزه در سالن ها مورد استفاده قرار می گیرد . اما در مورد پارکت و موکت بحث الکتریسیته ساکن وجود دارد . به این صورت که افراد با راه رفتن بر روی این نوع کفپوش ها الکتریسیته ساکن تولید می کنند و در صورت تماس پیدا کردن بدن ها با دستگاه های اتاق کنفرانس این انرژی تخلیه می شود و ممکن است دستگاه آسیب جدی ببیند . اما در مورد کفپوش سرامیکی این مشکل وجود نخواهد داشت و درمورد بحث نظافت نیز به راحتی می توانید اقدام بفرمایید .
در صورتی که مصمم هستید از موکت یا پارکت به عنوان کفپوش استفاده نمایید به شما توصیه می شود از موکت های استاندارد ضد الکتریسیته استفاده نمایید و همچنین در صورت استفاده از پارکت نیز اگر زیر ساخت هایی قبل از نصب آن انجام بگیرد مشکل الکتریسیته آن رفع خواهد گردید .
طراحی میز و صندلی سالن کنفرانس
همانطور که بالاتر هم گفته شد طراحی میز و صندلی بر اساس ابعاد سالن کنفرانس انجام خواهد شد . اولین استانداردی که در طراحی میز سالن کنفرانس باید در نظر گرفته شود میزان فضای مورد نیاز برای هر فرد می باشد . برای مثال در یک میز 20 نفره استاندارد به ازای هر فرد 70 سانت در نظر گرفته شود و میزان متراژ میزمان حاصل 20*70 خواهد بود .
انتخاب میز کنفرانس مناسب
میز های سالن کنفرانس با توجه به ابعاد سالن ، به شکل های مختلف اعم از U شکل ، بیضی ، مستطیل و … طراحی می گردد . در صورتی که فضای سالن شما بزرگ باشد و موانعی مانند ستون نداشته باشید در انتخاب شکل میز دست تان باز خواهد بود ، در غیر این صورت باید به صورت هوشمندانه عمل کنید.
همچنین در نظر داشته باشید جنس میز های کنفرانسی می نواند به صورت شیشه ای ، چوبی و .. باشد ، که این مورد نیز با توجه به نیاز و کاربری سالن انتخاب می گردد .
-
میز های بیضی شکل :
مرسوم ترین میز ها ، میز های بیضی شکل می باشند . در صورتی که سالن کنفرانس شما سبک کلاسیک دارد به شما توصیه می شود از این مدل استفاده نمایید .
-
میز های U شکل :
میز های یو شکل بهترین انتخاب برای سازمان های بزرگ و وزارتخانه ها می باشد شایان ذکر است که در سالن های کوچک نیز مورد استفاده قرار می گیرد . در این مدل به علت اینکه فضای مقابل مدیر خالی می باشد ، مدیر به راحتی می تواند در جلسات ویدئو کنفرانسی تعامل داشته باشد و در عین حال با حضار داخل سالن ارتباط برقرار کند .
-
میز های میان تهی :
در میز های میان تهی همان طور که در تصویر مشاهده می کنید وسط میز خالی می باشد ، این سبک اغلب در میز های زیر 30 نفر استفاده می شود و به هیچ وجه برای میز های بزرگ توصیه نمی شود ، زیرا فاصله ی افراد از یکدیگر زیاد شده و به راحتی نمی توانند با هم در ارتباط و تعامل باشند .
انتخاب صندلی مناسب و چیدمان آن :
فاکتور های مختلفی در انتخاب صندلی کنفرانس و چیدمان آن باید در نظر گرفته شود که شامل :
اندازه و ابعاد
استحکام و مقاومت آن
صندلی متناسب با میز کنفرانس
استاندارد بودن آنها به لحاظ ارگونومیکی
میزان فاصله ی بین ردیف ها جهت عبور و مرور حضار که در هنگام چیدمان باید رعایت شود.
توجه !! : کوچکترین سهل انگاری در اندازه گیری ابعاد سالن کنفرانس و طراحی تجهیزات متناسب با آن می تواند به طور کلی شکل ظاهری سالن شما را بر هم بریزد و کارایی سالن تان را کاهش دهد ، بنابراین باید طراحی اتاق کنفرانس تان را به متخصصین مجرب و کارآزموده بسپارید .
تعداد سیستم کنفرانس :
با مشخص شدن ظرفیت سالن کنفرانس کارفرما تصمیم می گیرد که از چه تعداد میکروفون کنفرانس استفاده نماید . ( میتوان به ازای هر فرد یک میکروفون کنفرانس و یا به ازای هر دو نفر از یک عدد میکروفون کنفرانس استفاده نمود ، این مورد بسته به سلیقه ی کارفرما و آن مجموعه خواهد بود ) .
نصب و جاگذاری دوربین ها :
پس از طراحی و تعیین مکان قرار گیری میز ، می توانیم تعیین نماییم به چه تعداد دوربین نیاز داریم و اینکه دوربین ها در چه زاویه ای باید نصب گردند . برای مثال ممکن شما یک سالن کوچک داشته باشید اما ستون و موانع زیادی در آن سالن وجود داشته باشد که مجبور باشید بیشتر از یک عدد دوربین نصب نمایید . در عین حال ممکن است بتوانید یک سالن کنفرانس 20 نفره را با یک عدد دوربین تصویر برداری نمایید . بنابراین همانطور که گفته شد بسته به ابعاد سالن و موانعی که ممکن است در آن وجود داشته باشد تعداد دوربین کنفرانس تعیین می گردد .
نصب و چیدمان مانیتور های کنفرانسی :
برای چیدمان مانیتور کنفرانس نیز همانند میکروفون کنفرانس می توانید در صورت دلخواه به صورت دو نفر یکی مانیتور در نظر بگیرید و هزینه های خود را تا حد زیادی کاهش دهید . مانیتور های مخصوص سالن کنفرانس به طور معمول در ابعاد 15.6 اینچ تولید می شود ، که هم میتوانید از این مدل مانیتور ها استفاده نمایید و هم می توانید در صورت تمایل از مانیتور های معمولی 22 اینچ استفاده نمایید .
نصب نمایش تصویر :
برای نمایش تصویر نیز می توانید از ویدئو وال ، ویدئو پروژکتور و یا تلویزیون های بزرگ استفاده نمایید ، که محل جاگذاری و نصب آن دیوار روبروی رئیس خواهد بود ، که هم مدیر و هم سایر حضار به آن دید کافی داشته باشند .
نصب سیستم صوت جانبی
در گام هفتم جاگذاری و چیدمان اسپیکر ها و صوت جانبی انجام می شود در صورتی که سقف شما فضای کافی داشته باشد بهتر است از اسپیکر های سقفی توکار استفاده نمایید که به لحاظ ظاهری نیز مناسب تر خواهد بود . در صورتی که داخل سقف فضای کافی نداشته باشید از اسپیکر های دکوراتیو دیواری استفاده می نماییم .