فهرست مطالب
همه چیز درباره سیستم کنفرانس (Conference system)
سیستم کنفرانس به مجموعه ای از تجهیزات گفته می شود که برای تجهیز سالن کنفرانس به آن نیاز داریم. به طور کلی این تجهیزات به چهار بخش مجزا تقسیم می شوند که هر یک از آنها یک وظیفه ای را برعهده دارد:
- منبع تغذیه یا سیستم کنترل مرکزی
- میکروفون کنفرانس ریاست جلسه
- میکروفن کنفرانس شرکت کننده
- کابل و اتصالات
منبع تغذیه کنفرانس :
واحد مرکزی کنفرانس اصلی ترین بخش سیستم کنفرانس می باشد که علاوه بر تامین ولتاژ یونیت های میکروفون، تنظیمات تمامی یونیت ها از طریق آن انجام می شود ، یکی از مهم ترین تنظیمات ، تنظیم mode میکروفون ها است . با تنظیم کردن mode میکروفون تعیین میکنیم شرکت کنندگان چطور بتوانند از میکروفون ها استفاده کنند.
انواع MODE :
Free : افراد به صورت آزادانه می توانند میکروفون خود را فعال و شروع به صحبت نمایند و محدودیتی در تعداد میکروفون ها وجود ندارد فقط کافیست کلید ON/OF را بفشارند.
FIFO : در صورتی که روی عدد یک تنظیم شود به این معناست که اگر یک میکروفون روشن می باشد به محض روشن شدن یک میکروفون دیگر میکروفون قبلی به صورت اتومات خاموش می شود تا میکروفون جدید بتواند فعال شود . حال اگر روی عدد دو تنظیم شده باشد ، در صورتی که دو میکروفون فعال باشد و میکروفن سوم روشن شود یکی از آن دو میکروفن غیر فعال شده تا میکرفون سوم بتواند فعال شود.
Limit : معنی لغوی Limit به معنای محدود کردن است بنابراین اگر mode میکروفون روی این حالت تنظیم شود در صورتی که میکروفون را روی دو نفره تنظیم کرده باشید و دو میکروفون درحال حاضر فعال باشد ، میکروفن سوم هر چقدر تلاش کند ، فعال نخواهد شد تا زمانی که یکی از آن دو میکروفون غیر فعال شود.
چیرمن Chairman: در این حالت رئیس تعیین می کند کدام میکروفون فعال شود. این mode کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب از مود FIFO و Limit در جلسات استفاده می شود.
منبع تغذیه ی دیجیتال دارای درگاه ورودی و خروجی به شرح زیر می باشد :
XLR : ورودی و خروجی صدا
RCA : خروجی صدای رکوردر
RS232 : خروجی فرمان اینترفیس
RS485 : خروجی فرمان دوربین ها
LAN : پورت تنظیمات دستگاه مرکزی
میکروفون شرکت کننده و ریاست جلسه :
میکروفون شرکت کننده صرفا دارای یک کلید جهت روشن و خاموش کردن آن است ، اما میکروفون ریاست دارای یک کلید دیگر جهت مدیریت میکروفون های شرکت کننده است که در صورت نیاز میتواند حین جلسه میکروفون شرکت کنندگان را غیرفعال کند تا نظم جلسه بر هم نریزد و به راحتی بتوان جلسه را مدیریت کرد.
کابل و اتصالات :
کابل رابط سیستم کنفرانس با توجه به نوع و مدل آن متفاوت خواهد بود :
کابل RJ45 :
این نوع کابل ها به دلیل سهولت در نصب و راه اندازی بهترین نوع کابل محسوب می شوند ، هزینه ی مناسب تری نسبت به سایر کابل ها دارند و درصورت قطعی کابل به راحتی در مدت کوتاه میتوان محل قطعی کابل را پیدا کرد و مشکل به وجود آمده را حل کرد. نکته ی حائز اهمیت دیگر این است که انتقال دیتا در کابل شبکه بهتر انجام خواهد شد.
کابل های 8 پین و 9 پین :
- این نوع کابل ها هزینه بالاتری نسبت به کابل شبکه دارند.
- در این نوع کابل ها در صورت به وجود آمدن قطعی در کابل باید سوکت جدید خریداری شود و لحیم کاری انجام شود که این کار زمان بر خواهد بود ، علی رغم اینکه ممکن است در تایم مورد نیاز آن سوکت در بازار موجود نباشد.
- در این نوع کابل در صورت افزایش متراژ کابل ممکن است بحث اتوترکینگ را با اختلال مواجه کند درصورتی که کابل های شبکه با کیفیت تا طول 100 متر را ساپورت می کنند .
به طورکلی میتوانیم سیستم کنفرانس را به دو بخش تقسیم کنیم:
-
سیستم کنفرانس آنالوگ
این مدل از سیستم کنفرانس از قابلیت خاصی برخوردار نخواهد بود و صرفا از تعدادی میکروفون جهت دریافت و پخش صدای سخنران تشکیل شده است ( تعداد میکروفون ها بسته به ظرفیت سالن تان خواهد داشت ) . در آخر باید بگوییم که تنها مزیت برجسته ی این سیستم کنفرانس هزینه ی پایین تر آن نسبت به سیستم کنفرانس دیجیتال خواهد بود .
-
سیستم کنفرانس دیجیتال
سیستم کنفرانس های دیجیتال دارای قابلیت ها و امکانات زیادی هستند و همین موضوع باعث شده نسبت به کنفرانس آنالوگ برتری پیدا کنند. یکی از ویژگی های بارز این نوع سیستم آنتی نویز بودن آنها در برابر نویز تلفن همراه و … می باشد .در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با قابلیت های سیستم کنفرانس دیجیتال آشنا کنیم :
1. قابلیت اتوترکینگ (Autotracking) سیستم کنفرانس :
با توجه به شکل و ابعاد سالن تعدادی دوربین برای سالن در نظر گرفته می شود و شرکت کنندگان در جلسه هنگامی که میکروفون خود را روشن می نمایند دوربین به صورت اتوماتیک به سمت شخص گردش و تصویر او را روی نمایشگر مورد نظر که میتواند مانیتور یا ویدیو پروژکتور باشد نمایش می دهد. این ویژگی از ابتدایی ترین ویژگی های یک سیستم کنفرانس دیجیتال می باشد بنابراین اکثر آنها این قابلیت را خواهند داشت.
2. قابلیت رای گیری :
روی برخی از میکروفون ها کلیدهایی جهت رای گیری تعبیه شده است که به صورت ( بله ، خیر ، ممتنع) میباشد، توسط این میکروفون ها به راحتی قادر خواهید بود پیرامون مسائل ذکر شده در جلسات خود اقدام به رای گیری بفرمایید . این سیستم علاوه بر قابلیت رای گیری امکان گزارش گیری ، نمایش نتایج آرا بر روی نمایشگر را به ما می دهد.
3. قابلیت ترجمه همزمان :
برخی دیگر از میکروفون ها دارای قابلیت ترجمه همزمان می باشند ، این مدل میکروفون ها اغلب در مکان هایی مورد استفاده قرار میگیرند که افراد با زبان های مختلف در آن حضور پیدا می کنند و جهت ترجمه ی لحظه ای کلمات از آن استفاده می شود . در صورت استفاده از این میکروفون ها باید کنسول مربوط به آن را نیز خریداری بفرمایید تا بتوانید از این قابلیت بهره مند شوید.
4. قابلیت کارت خوان (Card Reader):
کارت ریدر کارتی شبیه به کارت های اعتباری است که در صورتی که درون میکروفون قرار بگیرد میکروفون فعال و قابل استفاده می شود. در برخی از جلسات ممکن است یک نفر سخنران و بقیه ی حضار مستمع باشند جهت به وجود آمدن نظم و پرهیز از بی نظمی ، کارت فقط به افرادی داده می شود که قرار است طی جلسه از میکروفون استفاده کنند . در نظر داشته باشید سایر افرادی که این کارت را نداشته باشند میکروفونشان غیر فعال و غیر قابل استفاده می باشد.
-
سیستم کنفرانس با سیم (wired) :
در مدل با سیم یونیت ها از طریق کابل کشی بهم متصل شده و در آخر به سیستم کنترل مرکزی متصل می شوند.
مزایای میکروفون کنفرانس با سیم :
- از امنیت بالاتری برخوردار هستند.
- برخورداری از هزینه پایین تر نسبت به میکروفون های وایرلس.
- نداشتن مشکلاتی از قبیل تداخل فرکانس (که میکروفون های بی سیم با آن مواجه هستند ) .
- نیاز به شارژ دستگاه و استفاده از باتری نخواهد بود ، دستگاه از طریق کابل انرژی موردنیاز خود را تامین خواهد کرد.
معایب میکروفون کنفرانس با سیم :
- محدودیت در جابه جایی به علت وجود کابل
- در صورت آسیب دیدن و پوسیدگی کابل ها ، دستگاه ها دچار اختلال خواهند شد .
- نصب و راه اندازی آن به نسبت میکروفون کنفرانس بی سیم مشکل خواهد بود. ( به علت نیاز به کابل کشی )
-
سیستم کنفرانس بی سیم (wireless) :
سیستم کنفرانس بی سیم همان طور که از اسمش پیداست بر بستر وایرلس می باشد و در آن از هیچ سیمی استفاده نمی شود . حال اینکه دستگاه مرکزی چگونه با یونیت ها در ارتباط باشد نیز چند حالت خواهد داشت که در ادامه بیان خواهیم کرد :
حالت اول : ارتباط بر بستر مادون قرمز ، در این حالت میکروفون و منبع تغذیه به صورتی باید قرار گرفته شوند که هیچ مانعی بین آنها قرار نگرفته باشد و همدیگر را ببینند. برای مثال اگر میکروفون یک سمت دیوار و منبع تغذیه طرف دیگر آن قرار گرفته باشد ارتباط بین آن ها قطع خواهد شد.
حالت دوم : ارتباط بر بستر UHF است که از همه نظر بهتر می باشد . بستر UHF برد بالایی دارد و در صورت وجود موانع تاثیر منفی بر ارتباط نمی گذارد ( ارتباط قطع نمی شود) .
نکته :
میکروفون بی سیم های اروپایی اکثرا بر بستر UHF می باشند .
اما میکروفون های چینی بعضا بر بستر مادون قرمز هستند.
مزایای میکروفون های بی سیم:
- سهولت در نصب و راه اندازی
- قابلیت پرتابل بودن آن باعث سهولت در جابه جایی دستگاه شده است .
معایب میکروفون های بی سیم :
- از امنیت پایین تری برخوردار هستند.
- بعد از مدتی استفاده ، دستگاه باید شارژ شود.
- امکان تداخل فرکانس و قطعی صدا وجود دارد.( نویز پذیری )
- هزینه ی بسیار بالاتری نسبت به میکروفون های با سیم دارند.
- بعد از مدتی استفاده ممکن است نیاز به تعویض باتری باشد که این مورد نیز هزینه بر خواهد بود و جزو معایب آن محسوب میشود.
4 دیدگاه